Saker man kan hitta i ett garage....

Idag hande det en ratt lustig sak. Vi har en frys i vart garage dar vi har massa saker till cafet, och idag nar jag gick in for att hamta muffins sa sag jag nagot langt och lurvigt springa forbi i ogonvran. Jag fros till och tankte att det ar sakert en ratta eller en ekorre, for jag har sett ekorrar ta sig in genom taket pa vart garage forr. Jag stog kvar ett tag, sen fick jag lite panik och skyndade mig ut och stangde dorren bakom mig. Efter nagra minuter gick jag och oppnade dorren pa glant och ut sticker ett litet sott iller ansikte som tittar nyfiket pa mig. Jag staller mig for sakerhets skull pa en stol, och illern springer ut i framdelen pa vart garage. Han va inte ett dugg radd for mig, sa vi borjade prata lite och han verkade helt OK och var framme och luktade pa min stol som jag stog pa. Jag sag att han hade ett halsband pa sig, sa jag gick in och ringde animal control som kom och hamtade honom (det var en liten kille). Sa nu hoppas jag att nagon har saknat honom och att han aterforenas med sin agare.
Det ar inte varje dag man hittar en iller i sitt garage!

Ny Kamera

ar pa vag med posten. Antligen. Nu kan jag ta lite kort igen och lagga ut, det blir lite trakigt med blogg utan kort.

Jag har deadline idag och imorgon pa jobbet, sen ar jag klar for den har manaden. Da ska det minsann blir lite fixa av, kanske tom sy hissgardiner (OK, Tina, du har ratt,det ar nog inte sa svart). Jessica ringer tom och tjatar pa mig att jag ska bestalla typ sa att vi kan sy, sa jag far val gora det.

Imorgon kvall efter att jag ar klar pa jobbet ska vi pa Nicole och Evans Baby Shower i Fort Collins. Dom ska ha en liten flicka i Maj och jag hade tankt kopa Roobez. Det ar dom basta skorna som finns och allt en liten bebis behover i skovag det forsta 1.5 aren. Det ar det anda Izak har haft och det tar nastan emot att satta pa honom skor med harda sulor nu. Och sota ar dom ocksa...

475001-16


Glad Pask!!!

Glad pask pa er alla! Nu i Paskhelgen har det blivit mycket pyssel. Vi har fargat agg och paskpysslat, och i morse fick Oliver och Izak varsin paskkorg fran paskharen (ja, det ar ju sa man gor har). Idag ska vi ivag till Grandma och Grandpa och ata paskmat. Jag haller pa och lagar potatisgratang just nu, hittade ett recept som lat sa himla gott, sa nu provar jag det. Inte speciellt nyttigt kanske, men man skivar potatisen och blandar med gullok och purjolok, sa blandar man matlagningsgradde, Cream fraiche och Philadelphiaost i en gryta och varmer pa och kryddar med salt och pappar. Sen haller man pa det over potatisen och loken och in i ugnen. Sen pa med riven ost och in i ugnen tills den ar smalt.Mmmmm.
Sen ska jag aven ta med ugnsstekt sparris och ananas med kanel...kan rekomenderas, det ar supergott (alltsa inte sparris och ananas tillsammans..men det fattade ni nog). Idag nar jag stog och lagade mat kom jag pa att jag maste nog inforskaffa ett forklade...snacka om att man har gatt och blivit husmor!

Jag blir alltid lite deppig pa Pasken, vet inte varfor, men jag langtar alltid hem under Pasken. Vi brukade ha sa mysigt hemma och at alltid paskmiddag hos mamma, sa det kanns lite extra tomt nu nar hon ar borta. Nu kan man ju inte ens ringa och prata med henne...

Na, tillbaka till husarbetet med mig!!! Maste hinna stada och tvatta lite innan vi ger oss av, det ar ju trots allt Sondag, och det har ju som sagt blivit min "fixar" dag. Tvatten vantar....

Fina Tavlor

Dom har fina tavlorna hittade jag pa natet igar och tankte att dom skulle vara fina i Izaks rum. Helt frackt tankte jag gora dom sjalv, for dom kostade valdigt mycket! (fast jag kanner mig lite tveksam, ar dom for bebisaktiga???) Det ar EN av mina uppgifter...jag ska aven sy gardiner, mala om en massa mobler som jag har kopt och borja dekorera overvaningen.

Jag ar inte sa saker pa vad jag vill gora i Olivers rum annu, ibland ar det nastan som att tankarna masta mogna innan man kanner att man har hittat ratt. Han ar ju sa pass stor ocksa, och jag tycker att det blir lite svarare i den har aldern. Jag ar inte sa mycket for att dekorera med superhjaltemotiv etc, och det tycker ju han e coolt. Sa vi far forsoka hitta ett alternativ som passar oss bada!


Fina Tavlor


Nagra Kort

Lovade nagra kort, sa har kommer dom sma busarna nar dom hjalper till att laga mat och ar ute och aker skidor.

Nagra Kort



Idag ska vi pa lunch med Molly, Crystal och Cooper som ska flytta till Denver pa Lordag. Crystal och Oliver leker jattebra tillsammans, sa det ar lite trist. Efter det ska vi ivag och aka skridskor och sen hem till vara vanner Matt och Tanna for att fira Brett som fyller ar. Fullt upp.

Det borjar verkligen likna nat nu i det nya huset!!! Alla gipsskivor ar hangda pa nedervaningen och tejpade (eller vad det heter). Borjar se ut som ett hus nu! Lovar att lagga upp lite kort fran huset snart. Nu maste vi ivag sa att vi inte blir sena till lunchen.

Bad Hair Day

Fy, vad jag ar trott pa mitt har idag, det ar sa langt och bara hanger. Trist. Tva veckor kvar tills jag har tid hos frissan och da kommer det nog klippas av en hel del kanns det som nu.

Vi har "Springbreak" den har veckan, sa Oliver ar ledig fran skolan. Izak har dagis, men han hade lite feber inatt sa han ar hemma idag med. Oliver ska ivag till Cayden och leka idag, det ar en "ny" kompis fran hockeyn. Han har fullt upp den har veckan med "play dates" varje dag nastan.

Vi hade det jattebra i Steamboat forresten med sol och en massa sno. Har fortfarande lite ont i kroppen, man e ju inte van langre. Det blev tyvarr inga kort..... :( (spanar in en ny kamera pa ebay just nu)

Jag far aterkomma lite senare och forsoka lagga in lite kort, nu ar det dax for Izak att sova middag.

Tapet

Dom har tapeterna har jag haft liggandes i over ett ar nu, och som jag skrev nedan sa kommer matsalen och dom tva sovrummen pa nedervaningen (kontoret och gastrummet) blir klart nasta vecka. Tapeterna ska sitta pa en vagg i matsalen, sa antligen, efter ett ars vantan sa kommer dom att komma upp!!! Yippiiiii

475001-13


Steamboat

Imorgon ska vi aka ivag till Steamboat och aka snowboad. Jag ser verkligen fram emot det eftersom att jag inte har akt en anda gang den har sasongen. Barnen ska till Farmor och Farfar, sa dom far det nog jatteroligt. Oliver ska aven pa bio med Jessica, Benjamin och Nathan och titta pa en ny film som heter Horton hears a who av Dr. Seuss. Den verkar jattesot. Fick avbestalla min tid hos frissan, men det ar det vart aven fast jag sett fram emot att gora nagot med haret. Nu far det vanta tills i April.

Idag har dom borjat jobba pa nedervaningen, och vi har faktiskt anstallt nagra som gor det at oss. Dom kommer vara helt klara pa Torsdag vilket kanns helt overkligt. Da ar det bara att slipa golven och satta upp lister, sen ar "framrummen" klara. Dom rummen har verkligen sett ut som att dom ar manader fran att bli klara, sa det ska blir sa skont att fa det avklarat.

Pratade aven med min "nya" slakting idag som nog kommer att komma hit i sommar med sin fru och halsa pa. Det ar mammas kusin som har bott i USA i sakert 30 ar. En dag dok han upp pa min messenger och vi har hallt kontakt sedan dess via messenger. Kanns lite kul att ha en "egen" Svensk slakting i USA!

Far se om jag lanar en kamera (gud vad jag tjatar om min forsvunna kamera) sa att jag kan ta lite kort imorgon och lagga upp fran Steamboat. Jag kanner mig sa handikappad utan kamera.
Wohoo - Steamboat, here I come!

Politik

Ok, nu ska jag inte halla pa och tjata om politik har men jag maste i alla fall lagga in dom har lankarna har.

http://www.dipdive.com/dip-politics/wato/
http://www.youtube.com/watch?v=jjXyqcx-mYY

Ebay fynd

Ok, hittade bilden som lag uppe pa ebay. Maste saga att dom e finare i verkligheten, och tva av dom ska sitta i matsalen dar det ar hogt i tak, och de andra tva i gastrummet och kontoret som ligget precis brevid matsalen. Det ar den gamla delen av huset, overvaningen ar pabyggd senare.

Ebay fynd


Lampor

Som vissa redan vet sa har jag dille pa lampor. Jag tycker det ar jattesvart att hitta fina lampor, speciellt i USA. Sa mitt uppdrag har vait att hitta fina lampor till det nya huset. Pa overvaningen sa har vi ju infallda spotlights overallt forutom i sovrummen. I vart sovrum sa har vi satt upp den har :

Lampor



Pa undervaningen sa vill jag ha gamla lampor, sa jag letar for fullt pa ebay efter antika, stora glober. Inte sa latt att hitta, speciellt nar dom helst ska matcha. Nu har jag iaf hittat 4 stycken som jag lyckades fa for $50 (typ 350 kr for 4 st!!!). Kort kommer sa fort jag hittar min kamera...eller koper en ny (lutar at det just nu). Nu ska jag ivag och mala dorrar...

Min kamera

...ar sparlost forsvunnen. Vilket retar mig orloigt mycket, jag har letat overallt och jag VET att den lag har pa koksbanken forra veckan, men nu ar den bara borta. Jag borjar undra om en viss person har fatt tag pa den och i varsta fall slangt bort den i soporna. Personen i fraga alskar att slanga bort saker...den misstanka ar under en meter lang, gar omkring i bloja och syns ofta med en napp i munnen. Nu nar jag har borjat blogga ar det ju meningen att jag ska lagga upp en massa kort...juh :(
Forhoppningsvis har jag fel och hittar den snart.

For ovrigt har det inte hant sa mycket, vi ska ga och se Barack Obama ikvall och Oliver ska folja med. Izak far hanga med Grandpa Rick. Aven fast jag inte far rosta sa ar jag ganska involverad i det Amerikanska valet i ar.

Pratade aven med Anneli idag pa telefon och det var kul. Det ar kul att jamfora vara sma terrorister, for dom ar verkligen terrorister i den har aldern. Oliver brukar ga omkring och saga "izak, your little terrorist..." nar han hittar pa nat bus. Fast sota ar dom iaf.

Nu ska jag leta vidar, nasta steg ar att ga igenom soppasarna...suck!

Kallt

Nu e det kallt och snoar igen. Jag ar valdigt trott pa vintern och langtar till varen.Dom varma dagarna har borjat komma titt som tatt nu och i helgen hade vi det jattevarmt och skont. Det ar sa skont att kunna vara ute pa tomten men barnen, dom alskar att vara ute och leka. Men som sagt, varen kommer sakta men sakert nu. Sa har sot i dock Izak i sin vinter utstyrsel, men det ska blir skont att slippa kla pa barnen vinterklader varje gang man ska ut.

image8

Har borjat leta flygbiljetter till Pappa och Pia sa att dom kan komma over i sommar och halsa pa oss. Forsoker aven fa hit Michelle, vi far se om hon kommer over lite ocksa i sommar.

Jag har hittat ett fint tyg som jag vill sy hissgardiner av till Izaks rum. Men...jag ar ju inte speciellt begavad nar det galler att sy maste jag erkanna. Jessika ska fa hjalpa mig lite, och om det inte blir bra sa far man val kanske lamna in till en sommerska. Jag tycker att hissgardiner ar sa fina, men det ar svart att hitta fina med monster pa till barnen. Nagon som vet vart man kan hitta? Har ar iaf tyget som jag hade tankt mig....

image9

Koks Ideer

Nu ska jag samla lite ideer som jag har nar det galler vart kok. Jag har nastan bestammt mig 100% for att kora pa vitt subwaykakel. Tycker det ar snyggt och tidslost, och tror att det kommer att passa till mitt "lantkok"


image5

Sen ska jag ha vita luckor med hyllor istallet for overskap. Den har vasken fran IKEA har jag ocksa bestammt mig for.

image6
image7

Jag har malat koket i en farg som jag blev jattenojd med. Det ar en mork gra/gron farg. Nar jag hittar min kamera ska jag ta kort och lagga upp lite kort fran huset. Annars ar ju allt valdigt vitt....vita skap och vitt kakel.

Blogga hela daaaan

Finns det nagon regel pa hur manga inlagg man kan gora pa en dag? Ok, bara undrar, det har ar ju bara nr 2 men hall till godo.

Idag ar det sondag och jag vet inte varfor, men pa Sondagar forvandlas jag till en husmor. Det ska stadas, moppas, damsugas, torkas av och skrubbas. Helst ska de nybakade bullarna sta i koket och sprida en ljuvlig doft over hela huset.

Ar tvungen att lagga upp en bild pa jattefina brollopsinbjudningar som jag hittade haromdagen. Onskar att jag hade designat dom, sa otroligt simpla att gora men valdigt kreativa och supesnygga. Malin ska ju gifta sig i Maj, sa jag satt och tittade runt lite pa olika ideer. Hon ville dock ha lite "roliga" inbjudningar eftersom att dom inte ska ha et traditionellt brollop. Far lagga upp bilden pa hennes inbjudan som jag designade en annan dag, har dom pa min mac.
image3

Och nar jag anda haller pa sa maste jag aven lagga upp dom har fina bebis lakanen.
Nar jag letade sa fanns det inga snygga (ok, det fanns snygga men dom kostade miljoner. Sen fanns det sakert fina i Sverige, men jag hittade da inga har). Jag far helt enkelt ga och gifta mig igen sa att jag kan skicka ut den dar fina inbjudan och sen skaffa en liten bebis...

image4

Min medaljongtapet

Nu har jag kopt den har snygga tapeten (eller rattare sagt min snalla Pappa har kopt och skickat till mig). Den ar i koppar och samet och ursnygg. Forst var jag lite orolig att den va "for mycket" men det ar en liten yta den ska sitta pa och vaggen ar en overgang mellan trappan och koket. Jag tror att det kommer att bli jattebra, och kommer att passa husets ursprung) Min ide ar ju att behalla den aldre stilen pa nedervaningen (fast med morderna detaljer) och ha lite mer modernt pa overvaningen).

Alla tror att jag ar helt galen har, dom ar inga stora fans av tapeter har i USA. Fast dom kommer andra sig nar dom ser mitt hus!


Min medaljongtapet

mitt bord...

475001-1

Jaha, da har man borjat blogga....

Nu har aven jag hangt pa bloggtrenden. Kande att det skulle vara lite kul att ha min egen lilla blogg ute i cybervarlden. Och vad har jag igentligen att skriva om som andra kommer vilja lasa? Det har jag ingen aning om, men det kommer val antagligen att handla mycket om mitt renoveringsprojekt, mina barn och design prylar kan jag tanka mig.

Kan val borja med att lagga upp en bild pa mitt nya bord som vi kopte i veckan. Det ar ett antikt, jattefint, massivt 8-manna ekbord. Det ar precis allt jag hade forestallt mig och kommer att passa jattebra i vart nya hus i matsalen dar det verkligen behovs nagot stort. Jag kannde ocksa att matbordet kommer att vara mittpunkten nar man kommer in i huset, sa det va viktigt for mig att hitta ett fint.
Det ar ett gammalt konferansbord och har tva lador pa ena sidan. Ni far bortse fran det fula arrangemanget som star mitt pa bordet. Stolarna kopte jag inte heller (dom fanns faktiskt inte kvar). Sa har ni nat bra forslag pa vad som skulle passa?

Nar jag har lite mer tid ska jag satta mit nar och sa om jag kan klura ut hur man andrar fargerna pa bloggen och designa lite sa att den blir lite mer "personlig"

RSS 2.0