Barnen hemma och deadline

(skrev det har inlagget i Tisdags, men tydligen sparade jag det bara, sa jag lagger in det idag anda, tre dagar senare)

Barnen kom hem fran Iowa i Mandags kvall och det kanns som jag inte har hunnit traffa dom nat nastan, for igar jobbade jag och kom hem vid 20:00, sa Oliver hade redan somnat pa soffan nar jag kom hem. Idag ar det Onsdag och jag ska ivag och jobba igen, vi gar till tryck imorgon, sa det blir en lang dag idag och imorgon igen. Men pa Fredag e jag ledig, sa da forst kan jag spendera tid med barnen. Ibland kanner jag mig sa bortskammd som har sa mycket tid over for dom, jag vet att manga har borjar jobba heltid efter 6 veckor. Jag har barnen i skolan och pa dagis 3 dagar i veckan och om det av nagon anledning skulle bli mer an sa nagon vecka sa kanner jag mig skyldig.

Idag ska dom lasera golvet (heter det sa?) pa hela undervaningen. Vi ska har morka golv aven dar, och sen masta man tydligen lacka dom (heter det sa? det oversta lagret man lagger pa?) 7 ganger!!! Sen kan vi satta in koket.

IKEA

Nu ar vi hemma igen. Vi akte pa Fredagen vi 11 och kom till IKEA runt 18 pa Fredagkvallen. Jag var helt slut, men jag och Randy gick in och satte oss och finslipade pa var koksplan. Nar dom stangde vid 21 akte vi och tog in pa hotell 5 minuter fran IKEA och jag sov som en stock hela natten. Pa Lordagen kom vi till IKEA kl 10 nar dom oppnade och akte inte darifran forran kl 19:30 samma dag. Snacka om heldag! Men vi kopte hela koket, en diskho, alla organisationssystem for ladorna plus en massa andra saker till koket, mattor till barnens rum, kuddar till var inbygda kokssoffa, matta som vi ska ha under frukostbordet vid kokssoffan, gardin till koket och en massa andra saker. Vi fick med oss hela koket i Randys pick-up truck, helt otroligt! Sen tog vi allt och begav oss hem, vi var inte hemma forran kl 02:00 natten mellan Lordag och Sondag. Men bade jag och Randy kannde oss nojda och belatna med vart koksinkop, nu ligger alla lador i det nya huset. Jag hoppas at vi ska kunna borja bygga ihop dom och satta in alla skap om 2 veckor nar golvet ar klart.

Har ar nagra bilder pa vad vi kopte. Det blev Adel vit forresten! Hittade ingen bild som var stor nog pa diskhon, men ni ser en liten bild i mitt kollage nedan.

image74

Nu ska jag gora mig iordning, min kompis Tanna och jag ska upp och cykla mountain bike om en timme. Onska mig lycka till!

When it rains it pours

Torsdagen var en handelserik dag. For det forsta sa askade och stormade det hela natten, det var jattesvart att sova. Sen regnade det hela dagen, sa jag och barnen satt mest hemma och slappade tills telefonen ringde och det var min kompis Chandra som sa att va hade en tornado varning och att alla skulle ta skydd. Vi har inte direkt nagon kallare i vart hus, sa jag och Oliver satt kvar i vardagsrummet medans Izak log och sov i deras rum. 10 minuter senare ringde Chandra igen och sa till oss att komma over till Matt och Tannas hus, dom har en stor kallare och ett stort, stadigt tegelhus. Sa jag gick in och hamtade Izak, tog Oliver och sa satte vi oss i bilen och akte ivag. Dom bor bara 3-4 kvarter bort, men man har ju ingen lust att ga ut och ga mitt i en tornado. Matt akte ivag och hamtade deras barn i skolan, och tydligen sa lag alla barnen under borden i Oliver skola, sa det kanndes bra att han inte gick till skolan den dagen. Val dar gick alla ner i kallaren, och sen satt vi dar i ca 1 timme tills allt verkade vara over. Sen bestammde vi oss for att ha tornado party, vi hamtade ol och en generator eftersom det var stromavbrott, lagade mat och hade jattetrevligt. Det var vi och tva familjer till. Randy var i Denver hela dagen och sag allt handa pa nyheterna, men han lyckades ta sig tillbaka i tid till partyt. Tornadon orsakade inga storre skador i Laramie, men i Windsor totalforstorde den flera hus. Har kommer nagra kort fran Laramie.

image72

image73

Nu ar jag och Randy i Salt Lake City, IKEA oppnar om 25 minuter, sa det ar dax for oss att aka. Jag berattar mer om det imorgon. Ivag och shoppa med mig!

Vitvaror

Efter mycket om och men tror jag att vi har bestammt oss for den har spisen ur GE Cafe serien. Det ar en gas spis, vilket jag aldrig trodde att jag skulle ha, men dom ska tydligen vara bast nar det galler matlagning. Den har spisen har aven dubbelugn, vilket nastan ar ett maste. Jag hade velat ha dubbelugn vid sidan om, i ett hogt skap, och sen bara spishall, men det blev sa himla dyrt. Det skulle nastan kosta dubbelt sa mycket, sa nu far jag kompromissa lite.

image68
image69

Sen kommer vi ha ett kylskap ur samma serie, jag vill ha frysen langst nere i en lada, och "french doors" pa kylen. Tycker det ar den basta designen pa en kyl/frys.

image70
image71

Nytt kort pa Stat

Kanndes lite orattvist mot Stat att lagga in en sa dalig bild, sa for rattvisans skull sa kommer har en battre bild.  Just nu lutar det lite at Adel, men vi far se nar vi kommer dit. Vi ska ha samma handfat som pa den har bilden ocksa, och jag funderade pa att ha en vanlig ljus trabankskiva, men efter att ha sett kortet i inlagget nedan pa Adel koket, sa funderar jag pa att ha en mork bankskiva....det var skitsnyggt.

 image67

Nu var det ett tag sen

Jag vet inte vad som hande, men helt plotsligt har det gatt over en vecka sen jag bloggade sist. Maste erkanna att det har lite att gora med min kamera situation. Jag tror namligen att min kamera ligger langt nere i en ventil har hemma. Izak slanger alltid ner saker dar, man hittar skor och leksaker dar med jamna mellanrum. Det ligger nagot langt dar nere som vi inte riktigt kan na, sa Randy maste ga ner i kallaren och forsoka ta sig in underifran. Sa darfor har jag inte kopt nagon ny kamera. Nog om det.

Pa Lordag ska jag och Randy aka till Salt Lake City och kopa vart IKEA kok. Det ska blir riktigt kul att aka till IKEA, men jag misstanker att det inte bara blir kul utan aven lite jobbigt att handla sa mycket pa en gang. Oliver och Izak ska till Iowa med Debbie och Rick, dom aker Fredag morgon och kommer tillbaka Mandag kvall. Det blir ju lite lattare att vara pa IKEA sa lange nar man inte har barn med sig. Det vore nog nast intill omojligt.

Nu valjer jag mellan tva kok. Stat och Adel vit. Jag lagger in tva bilder. Koket med Adel Vit ar ju mycket snyggare, men ni far tanka er annan layout och andra handtag pa Stat koket. Jag vill ju ha ett vitt, enkelt och lite lantligt kok, men inte FOR lantligt heller om ni forstar vad jag menar.

Adel Vit
image65

Stat
image66

Jag ska aven kopa gardinstanger, gardiner, ett forvaringsskap till badrummet pa overvaningen och lite annat smatt och gott. Ni vet ju hur det brukar bli nar man aker till IKEA...

Varen har antligen kommit och det har varit jattefint vader. Det ar saaa skont!!! Oliver har lart sig att cykla utan stodhjul och han alskar att cykla. Det enda jobbiga med varen ar att jag tror att jag har fatt allergi de senaste aren. Jag ar jattetappt i nasan, ogonen och nasan kliar och jag nyser hela tiden. Men det tar jag! Nu ska jag ga och lagga mig, imorgon ska jag tvatta och packa barnens vaska infor deras lill-semester. Go natt....

Trakig dag

Idag har vi haft en san dar trist dag...eller kanske inte trist, men vi har inte gjort NAGONTING. Det har snoat inatt, sa det ligger blotsno overallt och vi har ingen lust att ga ut alls. Det ska tydligen vara sant har vader tills pa Torsdag. Jag var precis och kopte Alvin and the Chipmunks till barnen, dom alskar den filmen. Sa dom sitter och segar och tittar pa film just nu.

I Sondags var det Mors Dag och jag fick frukost pa sangen med blommor, ett par nya sandaler och en Camelpak. Jag fick aven ett kort pa Oliver som han hade ramat in i skolan och klistrat blommor pa ramen. Har kommer ett kort som ar taget i skolan nar han gor iordning presenten.

image64

Sen var han sa omtanksam och kom pa att Izak hade ju inte gjort nar till mig, sa han gjorde aven en parlplatta fran Izak till mig.

Idag ar dag 7 pa detoxen och det gar bra. Kan inte saga att jag kanner nagon skillnad direkt, forutom att byxorna sitter losare, och det ska jag inte klaga pa. Nu ar det bara 3.5 dagar kvar! Jag har en chokladkaka fran Malin i skafferiet som vantar som beloning

Detox - Dag 2

Jaha, nu har jag klarat av tva hela dagar av detox. Kanner mig ratt stolt - tjejen med noll sjalvkontroll nar det galler mat har hallt sig i tva dagar. Det ar inte sa att jag ater mycket onyttigt i vanliga fall, men jag har svart att inte ata det jag kanner for nar jag kanner for det. Tex om jag kanner for en frappucino med gradde pa toppen aven fast jag vet att det inte ar nyttigt och vill ga ner nagra kilo, sa koper jag en iaf. Och jag alskar toast till frukost och pastaratter av alla slag.

Idag har jag nog inte varit lika hungrig. Lagade en god gronsakssoppa till luch och till middag blev det vildris med tomater, succini och squash. Ikvall ska jag smaska pa vattenmelon och lite gront te med honung och sojamjolk! Shit, min blogg har forvandlats till en matblogg.

Jag HAR faktiskt ont i huvudet, och det ska tydligen vara ett tecken pa att detoxen funkar, mao att gifterna lamnar kroppen. Men det kan ju vara en tillfallighet ocksa.

Imorgon ska jag mala klart stolarna, och sen ska jag forsoka skissa lite pa en logga till ett Brollops TV program. Har skjutit upp det lite, men det ar nog dags att satta igang.

Jag ar hungrig!

Idag har jag atit en smoothie till fruksot gjord pa blabar, banan, ananas och farkpressad apelsinjuice. Till lunch at jag en sallad med avokado, gurka, paron, apelsin och morotter och oliv olja/balsam vinager med lite dijon senap blantat i som dressing. Det var OK, men jag blir hungrig snabbt efter maltiderna. Efter lunchen at jag lite mandlar och russin, och nar jag kom hem sa smallde jag i mig en banan och ett apple och jag ar FORTFARANDE HUNGRIG! Sa har mycket ater jag aldrig!

Jag haller pa och lagar middag, det blir klyftpotatis med olivolja och svartpeppar pa (maste kopa ortsalt!!!) angkokta morotter, majs och sparris med vitlok och citron. Later det spannande? Nja, inte sa varst...bara 9 dagar kvar.

Har inte kannt av sa mycket annars, jag har lite huvudvark men jag vet inte om det beror pa detoxen eller att jag har malat stolarna idag. Dom blir jattefina. Jag maste mala ett lager till och sen ar dom klara. Fick tyget idag ocksa och det ar jattefint. Lagger upp kort sa fort dom e klara. Nu ska jag detoxa vidare.

Dag 1 - Morgon

Vaknade kl 6:15 imorse! Det ar sa ljust ute att jag inte kan somna om, sa nu sitter jag framfor datorn och pratar med Tina och Michelle.

Har precis gjort i ordning en kopp citron vatten. Jag hade i lite honung ocksa....haha. Men det har jag last pa flera stallen att man kan ha i, sa det blir nog bra. Tina tycker att jag fuskar, det var namligen hennes ide att kora detox, jag bara hangde pa.

Ja, lite bon och lins recept vore uppskattat Towe! Jag har noll koll nar det galler sant. Jag kanske uppdaterar lite senare idag och berattar hur det gar. Dromde mardrommar om detox inatt...haha...snacka om att man ar kanslomassigt bunden till pasta och brod!

Detox

I morgon ska jag borja en 10-dagars detox kur. Jag ar jattenervos och vet inte om jag kommer att klara det. Man far inte ata nagra animaliska produkter, inget vete, sa ingen pasta, inget brod. Inget socker, inget salt...inga agg, man far inte ata vanligt ris, utan bara raris eller viltris. Suck och ston.

Man far ata frukt, gronsaker, bonor och linser, havregryn och potatis. Jag suger pa att laga gronsaker till maten och nu ska hela maltiden besta av det. Bonor och linser ater jag aldrig. Trista 10 dagar det kommer bli!  Och idag blev vi bjudna pa FAC (friday afterwork club) som vi brukar kora har med vara kompisar, man samlas hemma hos nagon pa fredagskvallen med alla barn och alla tar med sig saker att ata pa och vin, och sa sitter man och snackar skit, ater och dricker lite vin medans alla barn leker. Ratt trevligt. Jag far val ta med mig nagra torra morotter och knapra pa och dricka vatten...

Fy vad klagig jag ar marker jag, men jag ar pa ratt daligt humor idag. For det forsta sa kanns det som att huset aldrig blir klart. Den sista manaden har det nastan inte hant nat!!! Ibland fattar jag inte vad dom gor dar borta.  Sen e jag grinig for att det har varit en jobbig dag med barnen. Den borjade bra, vi akte till parken och tog med oss sandleksaker och satt i solen och njot. Sen gick vi ut och at lunch med nagra kompisar och Izak var jattejobbig pa restaurangen, ville absolut inte sitta ner. Jag VET, det ar sa nar man gar ut och ater med en 2aring, men anda....jag blev iaf pa daligt humor. Sen nar vi akte och handlade var det likadant, Izak vill springa at andra hallet hela tiden, och Oliver pepper Izak att gora saker som han inte ska och borjar springa med honom. Och ingen av dom LYSSNAR! Gggrrrr....
Vilket langt inlagg det blev, nu slutar jag. Jag uppdaterar hur det gar med min detox....

Grattis Izak

Idag fyller Izak 2 och han har uppvaktats med frukost pa sangen. Han fick sin stol imorse och tva sma bilar av Oliver som han alskar och har gatt omkring med hela morgonen.

Randy och Oliver har redan akt ner till Windsor dar Randys mormor bor for att spela golf. Jag var tvungen att "kla ut" Oliver i en golfutstyrsel...haha...han blev jattegullig. Han har rutiga langa shorts pa sig och en piketroja och golfkeps.

Izak och jag har hallt pa och fyllt tartorna nu pa morgonen. Det blir jordgubbstarta. Svenska tartor ar mycket godare an dom har ackliga med frosting som dom har har. Alla uppskattar verkligen nar jag bakar "svensk" tarta. Synd bara att jag inte gor lika fina tartor som Malin. Lagger upp nagra kort pa tartor som hon har gjort, i brist pa kamera. Jag tror nog att jag sticker ivag och koper en innan kalaset. jag MASTE ju ha en. Har kommer nagra av Malins tartor i alla fall...


image60image61image62
image63

Lugnet efter stormen

Idag skiner solen och det ar alldeles stilla ute. All sno ar nastan borta och det som ligger kvar kommer att smalta bort under dagen. Det ar Lordag och jag och barnen har inga speciella planer idag, vi ska aka och handla lite till tartorna till imorgon och kanske cykla en svang till parken.

Planen imorgon ar att aka ner till Randys mormor och fira dar. Hon och Izak delar namligen fodelsedag sa hela familjen ska dit och spela golf pa dagen och sen grilla och ata och oppna presenter pa eftermiddagen. Jag och Izak tankte aka ner lite senare och skippa golfen eftersom att VI inte spelar. Oliver her precis fatt sina egna golfklubbor sa han aker ner med Randy pa morgonen. Jag och Izak ska fixa med tartorna.

GRATTIS TILL MALIN OCH JOHAN SOM GIFTER SIG IDAG! Jag tycker det ar jattetrakigt att inte kunna vara dar. Dom gifter sig borgligt och sen har dom fest pa Orrgarden i Roserberg.

Brrrr

Vad hande? For tva dagar sen stog jag och slipade stolar ute i t-shirt och svettades. Igar och idag snoar det och blaster som sjutton. Det ar verkligen ACKLIGT ute. Idag har jag inte ens klatt pa mig och gar omkring i ett par varma fleecebyxor och en munkjacka. 

Jag fick i alla fall det dar tyget, jag gick upp och budade imorse och "vann" auktionen. Dom har skickat ivag det idag, sa det kanske kommer pa Mandag. Kul kul....

Nu ska jag ivag och hamta Oliver....

Aaaahh...

vilket fint tyg jag hittade idag (pa ebay, men det fattade ni kanske). Auktionen slutar imorgon kl 7:00, sa jag maste stalla klockan och se till att ga upp och buda. Jag hoppas att det blir snyggt pa stolarna och passar till resten av rummet. Iiiiihh...jag alskar det tyget!!!

image59


Mosaik

Nu ar duschen pa overvaningen nastan klar. Vi har satt upp den har glasmosaiken och det blev jattesnyggt mot allt det graa. Vi har ju morkgratt marmorgolv ute i badrummet och ljusgraa vaggar. Tyvarr har jag inte kopt nagon ny kamera annu (jag aterkommer till det amnet) Har ar i alla fall mosaiken

image56

image57

Jag kopte stolarna forra veckan for $60!!! Superbilligt. Jag slipade ner alla stolar igar och det var ratt jobbigt. Randy ska ta isar dom och limma dom, for vissa av dom ar ostadiga. Sen ska jag mala dom svarta ock kla om dom. Jag har inte hittat nagot tyg annu, men jag har faktiskt inte letat heller.

Angaende min kamera sa har jag fatt beslutsangest och nu kan jag inte bestamma mig for vad jag ska kopa. Jattelojligt. Jag maste ha en innan sondag, for da fyller ju Izak ar.

Oliver sprang sitt forsta lopp i Lordags och var jatteduktig. Han sprang lite over 1 km och vann sin grupp, 9 ar och under (det vara bara 3 st i den gruppen, men anda...han var den yngsta). I det stora hela sa kom han 3a och de tva som vann over honom var 11 ar. Det ar typiskt Oliver, han ar valdigt envis nar han bestammer sig for att gora nagot och ger alltid allt han har. Gullunge!

RSS 2.0