Veranda

Vi har oppnat upp verandan pa vart hus. Vilken skillnad det blev! Det ser ju fortfarande ut som ett rivningsobjekt pa utsidan, men nar vi oppnade upp verandan sa tog huset ny form och blev inte lika kantigt pa nagot satt. Nu maste jag bestamma hur vi ska desiga verandan, och sen ska vi satta upp ny fasad pa hela huset. Jag kan inte ens tanka mig hur det kommer att se ut nar det ar klart.

.

I veckan har jag haft fullt upp med deadline och vi gick till tryck pa Fredagen. I Torsdags hade Oliver sin bastis Ladanian pa besok och det ar sa kul att se hur dom umgas med varandra. Tva sma vildar med stora personligheter bada tva, hur gulliga som helst. 



Pa Torsdag kommer Pappa och Pia hit, sa jag ska forsoka jobba lite pa att pakca ihop saker har i gamla huset och aven jobba pa sma detaljer i nya huset sa att vi kan flytta in medans dom ar har. Ja, ni laste ratt...vi ska forsoka flytta in nasta helg. Jag kan inte fatta att vi ska flytta in!!! Antligen!!! Vi har ju saklart en massa smasaker som ska fixas efter att vi ar inflyttade, lister ska upp i vardagsrummet och sovrummen pa nedervaningen, men annars ar allt klart. Forutom utsidan da....



En bit pa vag

Hyllorna i koket och kaklet ar uppe. Skafferiet runt hornet borjar ocksa ta form, kort kommer om nagra dagar. Jag var saklart tvungen att stalla upp nagra burkar dar DIREKT...ska fylla dom med mjol, pasta, socker etc. Jag ska odla lite basilika, persilja och dill i dom sma kopparna som hanger under hyllan.




I glasladorna har jag planerat en liten te och kaffe samling. Eftersom att jag ar en te-alskare sa tycker jag om att ha en massa olika tesorter i losvikt hemma




Den har gamla fatoljen kopte vi i helgen. Det blir nog fint om man blandar in lite modernare soffdelar, jag far borja leta och se om jag hittar nat som passar till. Den ska sta i vart vardagsrum pa nedervaningen.




Fullspackd helg

Nu ar alla hemma igen efter en lang helg. Oliver och Izak akte upp och campade med Debbie och Rick. Randys familj campar alltid en helg pa sommaren, och da menar jag verkligen hela familjen. Dom akte upp Lordag morgon och jag och Randy akte och hamtade dom idag pa Sondags formiddagen. Jag och Randy hade ett brollop att ga pa sa darfor akte vi inte med upp. Vi stannade hemma pa Lordagen och jobbade pa huset. Vi lyckades aven ta oss ivag till en loppmarknad och fyndade en jattefin laderfatolj med tillhorande fotpall for 600 kr! Ni vet en san dar gammal som man ska sitta i och dricka wiskey och roka en cigarr i. Den ar jattefin! Inte for att nagon av oss roker cigarr eller dricker wiskey, men....det gar nog bra med te och en skvallertidning istallet. Jag ska lagga upp kort pa den har i dagarna. Jag hann aven med en lyxig pedikyr, sa nu e mina tanaglar jattefina. Sen akte vi ivag ner till Loveland och brollopet var jattefint. Vi stannade till 21:30, sen akte vi hem och sov till kl 9:00 imorse. Gud va skont det va! Nu ar  barnen hemma igen och jag tror att vi saknade dom mer an dom saknade oss. Dom bara sneglade lite pa oss nar vi kom upp for att hamta dom och var inte alls speciellt intresserade av att aka hem....





Kort pa busungarna fran nagra helger sen hemma hos Matt och Tanna...ser Izak lite busig ut eller?

Nagra Kort

Kort pa barnen och pa stolarna efter att dom ar malade, men utan dynorna...






Antik Diskho

Den har fina diskhon fick jag av nagra som haller pa och renoverar ett gammalt hus. Den var i uruselt skick men jag lamnade in den och sa har fin ar den nu. Hade forst tankt ha den i mitt kok, men sen blev det inte av eftersom att den ar aldeles for bred och diskhon ar inte djup nog sa nu ska jag salja den. Blev glatt overaskad nar jag forskade och upptackte att dom ar varda runt $1000! Det ar Kohler dessutom. Dom verkar svara att fa tag pa sa jag haller tummarna att det finns nagon dar ute som letar efter en just sadan...


God Kvall

Klockan ar 23:00 och jag har fatt en san dar jobbig inspirationskick. Kan inte sova. Hittade en jattefin websida idag, isa.nu och kannde genast varfor har inte jag en websida dar man kan gora egna barntavlor...det har jag ju velat jattelange! Ibland ar det sa svart att ta sig i kragen och jaga sina drommar. Man kan latt komma pa flera orsaker till varfor man inte har forsokt, och att man har barn brukar ju ligga nummer 1 pa den listan. Sopig ursakt. Ibland kanns det som att det ar nat speciellt som jag ska gora, nat som ar amnat for mig, nat som jag ar jattebra pa och nat som jag kan forsorja mig pa och samtidigt alska. Mitt jobb som jag har nu kraver inte sa mycket tid av mig, sa jag skulle latt kunna gora nagot annat vid sidan om aven om jag inte tjanar pengar pa det till att borja med. Tals att tanka pa, jag har haft flera ideer pa saker som jag kan gora, men jag vill helst gora nat "eget". Och det ska absolut vara design relaterat.  Jag vill inte vara en san person som alltid pratar om att gora saker, men aldrig kommer till skott...


Badrummet

Nu nar ni har sett koket, maste jag nog aven visa badrummet pa overvaningen. Det anda som inte ar klart ar glasdorren pa duschutrymmet. Det ska bara vara en enkel glasdorr.






Koket nastan klart

Sa har langt har vi kommit pa koket. Idag har dom borjat kakla, men ni far se hur det ser ut en bit pa vagen iaf. Framsidan pa banken kommer se ut som koksskapen, och sjalva banken kan oppnas sa att den kan anvandas om forvaring. Vid banken kommer det att sta ett frukostbord, och tva pallar pa andra sidan av bordet. Ett litet utrymme dar man kan sitta och ata frukost pa morgonen, umgas med vanner eller bara kura upp i soffan med en kopp te pa kvallen.





Har ar vaggen med diskho, micro och diskmaskin. Det ska sattas upp vitt "subway" kakel.....vilket nog blir snyggt, men jag tyckte det var fint med bara malat dar ocksa. Fin kontrast.





sant har kakel satter dom upp idag...



Ja, och sen har vi langan dar spisen kommer sta, vi ska aven ha en snygg flakt ovanfor spisen. Pa bada sidor av spis/flakt ska jag har tva oppna hyllor pa var sida dar man kan ha glasburkar med pasta, mjol, socker etc och lite dricksglas och tallrikar...sant som ar fint nog att sta framme. Samma kakel mellan den nedersta hyllan och bankskivan som vid diskhon. Runt hornet, under trappan sa kommer det att vara ett skafferi som man kan ga in i med stora draglador.


Sommarlov...

Michelle har gatt ut 9an, och tydligen har dom avslutningsbal for 9:orna nu for tiden. Vad ar det for fusk, det later ju jattekul att fa kla upp sig och ha middag? Sjalva hade vi nagon fjantig show. Jaja, har ar iaf ett kort pa henne och hennes kompisar, visst e dom fina? Grattis aven till hennes bra betyg!



Idag akte jag med Oliver till frissan efter skolan, och jag maste bara beratta om hur sur jag blev! Som tur var holl jag mig i skinnet, men jag tror inte att vi kommer ga tillbaka dit igen. Jag har inget emot att folk sager till mina barn om de gor nagot fel, men jag tyckte den har kvinnan gick over gransen. Oliver hade precis satt sig ner i stolen och hon hade borjat klippa och hon bad Oliver titta ner, vilket han gjorde, men efter ett litet tag sa borjade han titta rakt fram. Hon sager med strang rost "You are not listening to me and doing what I am telling you to do. If you want to be here all day because you are not listening, you can be, but if you want to leave fast with your mom you have to do as I tell you and not make it hard for me". Jag bara kande hur blodet borjade koka och mina mamma bjornklor kom ut. Pratar man sa med en liten 4-aring? Jag var pa vag upp for att ta Oliver med mig och dra darifran, men sa hejdade jag mig. Det hade Oliver tyckt varit jattepinsamt. Nar jag fragade honom om han hade tyckt att hon var otrevlig mot honom sa tyckte han inte alls att det var farligt, och nar jag insisterade pa att jag tyckte hon var dum sa blev har arg pa mig. Jaja, jag kanske overreagerade, men jag blev faktiskt jattearg.

Gardiner i bursprak

Det ar nat jag har tankt mycket pa, gardiner i det stora hela, men aven pa hur man gor i ett bursprak med gardiner. Jag tycker om dom langa fonsterna vi har dar sa jag vill helst inte tacka over dom. Jag alskar ju hissgardiner och kommer att anvanda det ratt mycket....kan man ha for manga hissgardiner? Iaf sa hittade jag dom har fina som jag tror skulle passa utmarkt i det utrymmet, vad tror ni? Dom kommer fran Pottery Barn. Det kanske inte direkt ar hissgardiner nar jag tanker efter, men liknande stil iaf.





Har annu inte lyckats lagga upp kort, men golvet ar ju fixat nu sa dom ser inte langre ut som pa kortet ovan. Men tank er dom gardinerna i det utrymmet.....

Bokat och klart

Nu har jag bokat min biljett hem i host. Jag kommer den 16 September, aker till Paris mellan den 19e-21a och tillbaka till Denver den 23 September. Jag anvande min flygmil, sa hela biljetten gick pa 1000 kr. Superbra!!! Det blir nog jattekul, jag far vanja mig vid tanken pa att barnen inte kan folja med den har gangen. Da kan jag passa pa att bara strosa pa stan, sitta och fika, halsa pa kompisar och njuta av att vara "egen". Jag tycker det ar viktigt att bejaka den delen aven fast man har barn, jag ar ju inte bara mamma (aven fast det kanns sa ibland). Fast jag kommer sakna dom som en galning!!! Nasta sommar hoppas jag att vi kan komma hem allihopa.  Den har resan var igentligen helt oplanerad...Tinas fel som kopte Madonna biljetter. 

Koket haller fortfarande pa och installeras och det blir nog jattebra nar det ar klart. Tror att min orginalide med lantkok kanske inte blir helt som jag hade tankt mig, men det gor inget. Adel luckorna kanns lite for moderna for det, men jag gillade dom sa mycket nar vi kom till Ikea. Det blir nog bra anda.                               



Paris i Höst

Jag haller pa och bokar biljett till Paris i host for att se Madonna med Tina (och en massa andra tjejer). Jag har en massa flygmil att anvanda upp, sa min flygbiljett kommer att vara gratis, och sa kom jag pa att jag kan faktiskt flyga hem till Sverige (nar jag anda ska at det hallet liksom : ) den 15 September, och flyga ner med Ryanair till Paris den 19e for att kolla pa Madonna den 20e, flyga tillbaka till Sverige den 21a och sen tillbaka till Denver den 23e. Jag skulle fa ca 5 dagar i Stockholm och jag skulle vara hemma pa Michelles fodelsedag. Det kanns jattekul, men samtidigt har jag jattedaligt samvete for att jag aker hem utan barnen. Oliver vill jattegarna traffa sina kusiner Emil och Joel, och alla dar hemma har ju inte traffa Izak speciellt mycket. Sa mitt upp i allt sa har jag svart att gladjas. Varfor ar det alltid sa nar man ar foralder, men kanner sig alltid skyldig for nagot. Alla sager att jag ska unna mig den semestern, men jag onskar att det var sa latt. Missforsta mig inte nu, det kanns jattekul men skuldkanslorna sitter anda dar langt inne och gnager.

image78

Igar kvall akte jag, Randy och barnen till nya huset och stadade overvaningen. Golven pa nedervaningen blir jattefina och idag ska dom lacka sista lagret och sen ar golven klara och imorgon kan vi borja stalla in koket. Vi borjade aven hanga upp jalusier och gardiner pa overvaningen. Oliver blev trott och somnade pa en handduk mitt pa golvet...haha. Som tur var har vi stallt in Izaks nya sang i hans rum, sa Oliver kunde ligga dar och sova medans vi fixade och donade. Izak sprang omkring och busade som vanligt. Nar vi kom tillbaka hem sa gick jag och la mig men jag kunde inte sova for tankarna och ideerna bara surrade runt i mitt huvud. Vilka gardiner ska hanga vart, vart kan skrivbordet sta, hur kommer det se ut i koket, vad ska vi gora i gastrummet, vilka farger ska jag inreda med....varldsviktiga fragor med andra ord! Jag aker bort och tar lite kort idag som jag lagger in senare, nu ska jag ata lite frukost.

Spis

Igar kopte vi en diskmaskin till koket. Det kanns helt otroligt, vi har lackat golvet 4 omgangar nu, 3 kvar, och sen kan vi stalla in koket. Vi har borjat bygga ihop koksskapen i garaget, sa nar golvet ar klart sa kan vi bara bara in dom. Diskmaskinen kommer pa Fredag. Vi har andrat oss nar det galler spisen, och koket ar nu designat for att passa en bredare spis, en 36 inch. Jag vill ju fortfarande ha min dubbelugn, sa nu lutar det at den har.

image77

Jag gillar att den ser valdigt industriell ut, och den ar inte sa mycket dyrare an den andra spisen vi tittade pa.

Idag ar jag hemma med barnen, bada e sjuka. Izak har feber och Oliver har hosta. Hoppas att det inte blir nat langvarigt. Jag ska forsoka lagga in lite kort pa golven snart sa ni far se hur dom ser ut.

Sommar!

Lika mycket som jag kan tycka illa om Laramie pa vintern alskar jag Laramie pa sommaren. Det ar tack vare alla vara underbara vanner som alltid ser till att det hander roliga saker. Vi brukar alltid saga att om man inte kan "kopa" roligt sa far man "gora" roligt. Igar var ett utmarkt exempel pa en san dag.

Pa morgonen akte Tanna och jag upp och cyklade mountain bike uppe vid Happy Jack. Det ar sa underbart fint just nu. Jag har verkligen blivit biten, jag alskar att cykla mountain bike och jag ska forsoka aka upp och cykla  minst en gang i veckan hela sommaren.Nar vi kom tillbaka sa akte killarna upp och cyklade, sa jag och ett gang andra mammor  tog barnen och cyklade till parken och hade picknick dar. Efter det cyklade vi hem och jag bakade en jordgubbstarta och gjorde rodbetssallad, och pa eftermiddagen cyklade vi hem till Matt och Tanna och grillade korv, satt och snackade skit och drack Mojitos medans alla barn sprang omkring och lekte. Vi ar ett gang pa 6-7 familjer som alltid hittar pa en massa saker, och alla var dar igar. Arligt talat drack jag nog en eller tva Mojitos for mycket, men det var jag inte ensam om : )

En perfekt sommardag, jag ser fram emot fler dagar som igar nu nar sommaren antligen ar har!



image75

Jag och barnen har picknick i parken. Izak alskar sina solglasogon, han e supersot i dom.

image76

Wendy, Leah och Joseph

RSS 2.0